Laser

Laser

Terapeutisk laserbehandling vinder mere og mere frem blandt danske dyrlæger. Det er ikke ny viden at laserbehandling har effekt på cellerne, men problemet har været, at få leveret den ønskede mængde lysenergi i vævet indenfor acceptabelt tidsrum og uden samtidigt at beskadige raskt væv.

Laser terapi har de senere år været igennem en revolutionerende udvikling, hvor nye lasere har forbedret anvendeligheden og forkortet terapitiden. Herved er laserterapi blevet stadig mere brugbar indenfor det veterinære felt. Moderne laserapparater er således i stand til at levere en fuld behandling indenfor 2-5 minutter til de mest normalt forekommende sygdomme for hunde, katte og heste.

Vores K-laser

Vi tilbyder behandlinger med vores kraftfulde K-laser, der arbejder dybere end andre lasere på markedet. 
Laseren udsender usynligt lys ved en bølgelængde på 980nm. Strålen indstilles til at arbejde både overfladisk og i dybden af vævet, og der tilføres energi, som øger blodgennemstrømningen og fjerner affaldsstoffer. Behandlingen gør ikke ondt på dyret, hvorfor bedøvelse eller beroligelse af kæledyret ofte ikke nødvendigt. For at se, hvilken retning den koncentrerede stråle har, benyttes en hjælpestråle, der arbejder ved infrarødt synligt lys. Behandling med laser føles lunt på det behandlede område, men denne varme synes dyret ofte er rar.
Laserbehandling bruges blandt andet i forbindelse med:
  • Skader på led, sener, muskler
  • Sår - idet det fremmer helingen
  • Allergiske hududslæt og andre hudproblemer, herunder øreproblemer
  • Efter kirurgiske indgreb, både på kroppen og på mundhulen
Sådan virker laseren:

Laserbehandling virker ved at blodgennemstrømningen i vævet øges og det såkaldte membranpotentiale i cellerne ændres. Det frigør en lang række stoffer i kroppen, der blandt andet bevirker at man heler hurtigere efter sår og skader. Laseren kan med andre ord:

  • fremme heling pga. øget ilt og energimængde
  • dæmpe inflammation (smerte, hævelse, rødme)
  • øge heling (fx sårheling)
  • afhjælpe smerter (fx muskelskader, rygskader, forstuvning, water-tail)
  • lindre ved akut infektion (øregang, analkirter, hud)
  • lindre ved kronisk slidgigt

Behandlingen er helt smertefri og udføres på et vågent dyr. Stort set alle hunde, katte og heste accepterer og nyder behandlingen. Den tydeligste effekt ser vi ved sårbehandling, men også hududslæt, led-, og muskelskader såvel kroniske som akutte kan have gavn af laserterapi.

Selve laserbehandlingen tager ikke lang tid, fra 2-5 minutter pr behandlet område, og du er meget velkommen til at være med under hele behandlingsforløbet.

 

Hvis du tror laserbehandling kunne være gavnlig for din hund, kat eller hest, er du velkommen til at kontakte os.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.