Kiropraktik

Hos Dyrlægegården kan vi tilbyde kiropraktisk behandling af din hest. 

Behandlingerne hos os er en kombination af kiropraktiske justeringer og andre manuelle teknikker på muskler og bindevæv. Behandlingsformen er blid og udføres med hænderne.

Ved en kiropraktisk undersøgelse og behandling gennemgås dyrets led og bevægeligheden vurderes. Nogle led vil have nedsat bevægelighed i en eller flere retninger, og her kan bevægeligheden genoprettes gennem kiropraktiske justeringer. Den nedsatte bevægelighed kan medføre inflammation og smerte omkring leddene, ligesom nervefunktionen vil være nedsat. Symptomerne på dette spænder fra let stivhed og nedsat smidighed, til nedsat præstation, dårligere balance og bevægelighed, og dermed i nogle tilfælde halthed eller andre bevægelsesforstyrrelser.

Kiropraktik er aktuelt både ved akutte/nye skader som udskridninger eller fald, i forbindelse med ældre skader og genoptræning, men også som forebyggende behandling for at optimere sundhed og præstation. Ved behandlingen arbejdes med samspillet mellem led, ligamenter, bindevæv og muskler. Ved ledjusteringerne genoprettes bevægeligheden i leddet og samtidig stimuleres nervesystemet så nervefunktionen forbedres. Resultatet bliver øget bevægelighed i leddene, færre spændinger, øget nervefunktion, bedre koordination, øget præstation og forebyggelse af skader.